Veel gestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag

Veelgestelde vragen

Wat kost een laadpaal?

De kosten van een laadpaal kan je opdelen in de kosten voor de aanschaf van de laadpaal en de installatiekosten. De laatste verschillen per situatie, bel ons gerust voor een indicatie van de kosten. De aanschafprijzen van onze laadoplossingen vind je in de webshop.

Hoelang duurt het opladen van mijn auto?

Dat is onder andere afhankelijk van je auto, meterkast, laadpaal en eventuele loadbalancing.

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Ga je voor de eenvoud van een plug&charge laadpaal of heb je slimme functies nodig? Door de vragen in onze gratis adviestool te beantwoorden, vind je de beste laadpaal voor bij jou thuis.

Wat is het verschil tussen Plug&Charge en een slimme laadpaal?

Plug&charge. Je plugt de auto aan de laadpaal, zoals je de stekker van een lamp in het stopcontact steekt. Eenvoudig en zonder extra’s.

Met een slimme laadpaal heb je via een App de beschikking over verschillende overzichten en informatie. Deze gebruik je bijvoorbeeld om verbruik te meten en online declaraties te versturen.

Hoe houd ik overzicht in de laadbeurten bij mijn bedrijf?

Met een slimme laadpaal heb je via een App de beschikking over verschillende overzichten en informatie. Deze geeft ook inzicht in de laadbeurten bij je bedrijf.

Kan mijn bezoek ook gebruik maken van mijn laadpaal thuis?

Dat is zeker mogelijk. Je kan zelfs overwegen om thuis een dubbele unit te plaatsen.

Hoeveel laadpalen moet ik bij mijn bedrijf laten installeren?

Hoeveel heb je er nodig en wie gaat er laden? Medewerkers en bezoek van je bedrijf zullen steeds vaker elektrisch rijden. Wil je het verschil maken in klantenservice en als werkgever, dan zorg je voor voldoende laadoplossingen. Met het oog op de ‘emissievrije toekomst’ is het in ieder geval aan te raden om rekening te houden met 1 laadpaal per 20 parkeerplaatsen bij je bedrijf.

Kan ik thuis een laadpunt maken als ik geen eigen oprit heb?

In sommige gevallen is dit inderdaad mogelijk. Neem contact met ons op om jouw specifieke situatie te bespreken en te horen wat mogelijk is.

Kan ik de laadpaal voor thuis zelf installeren?

Dat kan zeker, maar raden wij niet aan in verband met de garantie en mogelijke aanpassingen aan de meterkast. Je kan dit wel laten uitvoeren door een erkend installateur.