Terug naar het overzicht

Eigen laadpaal of wallbox voor je elektrische auto? Lees dan dit stappenplan!

11 juli 2022

Overstappen op elektrisch rijden betekent voor meestal niet alleen de aanschaf van een elektrische auto, maar ook de aanschaf van een laadpaal of Wallbox. Lees dit stappenplan en zo kan u de juiste keuze maken bij uw aanschaf.

Kijk in de meterkast

Om te beginnen is het goed om te weten of je nu 1-fasestroom of 3-fasenstroom hebt en wat je precies nodig hebt voor je elektrische auto. Heb je 1 fase-stroom? Vraag dan een upgrade naar 3-fasenstroom aan bij uw energieleverancier. Vaak kan je dit online aanvragen. Hier zitten wel kosten aan verbonden en je moet er rekening mee houden dat er een langere wachttijd is van enkele maanden voordat deze aanpassing in de meterkast kan worden uitgevoerd. Dit houdt namelijk in dat er extra aansluitingen worden gemaakt in de meterkast, is daar ook ruimte voor?

Weet je niet goed hoe je dit kan zien of wil je liever dat er iemand mee kijkt? Kijk dan op onze installatie pagina.

 

Bepaal waar je de laadpaal wilt plaatsen

Je moet een laadpaal in principe op eigen grond een plaats geven. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de kabel niet over het trottoir mag lopen als je je auto aan het opladen bent. Mocht het niet lukken om aan deze eisen te voldoen, moet je contact opnemen met de gemeente. Meestal moet je een eigen oprit hebben, er bestaat overigens wel tegels met een ingebouwde kabelgoot. Sommige gemeenten geven toestemming om op die wijze de kabel over het trottoir te laten lopen.

Het is handig als je van te voren kijkt of de locatie gemakkelijk vanuit de meterkast, door bijvoorbeeld een kruipruimte bereikbaar is. Dit kan namelijk veel werk schelen, die kabel moet er immers wel komen. Bepaal dus ook vooraf de lengte die de kabel nodig zal hebben. Denk er wel aan dat vanuit de grond de kabel ongeveer 1,5meter omhoog moet komen.

Mocht je er zelf niet uit komen of toch twijfelen? Je mag altijd contact met ons opnemen en kunnen wij met je mee kijken. Klik op onderstaande knop om contact met ons op te nemen!

Kies het gewenste type laadpaal of wallbox

Er zijn verschillende leveranciers voor laadpalen. Zo zijn er uiterlijke verschillen, maar ook technische verschillen. Hierdoor lopen de prijzen uiteen. 

Er zijn laadpalen van 1-fasestroom of 3-fasenstroom. Zeker met het oog op de toekomst is een laadpaal met 3-fasenstroom aan te raden, omdat de auto dan sneller kan opladen. Hiermee profiteer je dan namelijk van drie keer 230V van drie aansluitingen. Ook het vermogen varieert. Als je een laadpaal hebt van 22kW dan kun je in de meeste gevallen goed vooruit. Daarom verkopen wij dan ook alleen 3-fasenstroom laadpalen en wallboxen.

Verder is het handig om te letten op de mogelijkheden van load balancing: hiermee zorgt de elektronica ervoor dat je auto minder sterk laadt als je in huis veel stroom gebruikt zoals via de wasmachine. Hierdoor kunnen de stoppen minder snel doorslaan, zeker als je 1-fasestroom zou kiezen of gebruiken. 

Als laatste is het belangrijk van te voren na te denken of je de enige bent die de laadpaal gaat gebruiken of dat je ook anderen gebruik wilt laten maken van deze optie.

Welke laadpaal heb je nodig bij kantoor?

Een laadpaal bij je bedrijf vraagt andere functies, dan een laadpaal thuis. Denk aan:

 • Een slimme laadpaal waardoor je eenvoudig de kosten verrekent
 • Een universele oplader die geschikt is voor verschillende type auto’s en laadvermogen
 • Een laadoplossing die uit te breiden is in de toekomst
 • Een laadpaal met Load Balancing om piek belasting te voorkomen
 • Kwaliteit én service, jouw bedrijfsauto’s staan niet stil
 
Weet u niet goed welke laadpaal voor u geschikt is? Maak dan gebruik van onze adviestool. Die kan u verder helpen bij het maken van een keuze. Klik op onderstaande knop voor de link naar de adviestool.

De installatie van de laadpaal of wallbox

De laadpaal installeren op je eigen terrein, oprit, garage. Jij bepaalt de beste plek om je auto op te laden, geeft de afstand naar de meterkast door en onze monteurs regelen de rest. In 1 dag plaatsen zij de laadpaal, werken alles netjes af en vertellen je hoe alles werkt.

Onze monteurs worden continu volgeladen met actuele kennis en ontwikkelingen. Ze zijn ervaren in het installatievak en leggen je graag alles uit over het gebruik van de laadpaal.

De beste plaats om de laadpaal te installeren

Op je eigen terrein kunnen wij vrijwel overal de laadpaal installeren. Informatie die wij nodig hebben voor het installeren van de laadpaal:

 • Plaats waar de laadpaal komt
 • Afstand naar de meterkast
 • Type meterkast (1 of 3 fase stroom)
 • Soort verharding van laadpaal tot meterkast
 • Toegang (kunnen we overal makkelijk bij?)

Bij kantoor de laadpaal laten installeren

Helemaal opgeladen van kantoor vertrekken? Ook als je bij je bedrijfspand een laadpaal laat installeren, nemen onze monteurs je al het installatiewerk uit handen. Doordat we de laadpaal in 1 dag installeren, ondervinden jij, je medewerkers en bezoekers hiervan weinig hinder.

Een laadpaal bij je bedrijf wordt steeds belangrijker. Elektrisch rijden is de toekomst en vooral zakelijk niet meer weg te denken. Dat jij en je medewerkers tijdens het werk de auto aan de laadpaal bij kantoor pluggen is niet alleen efficiënt, het is ook kostenbesparend.

Denk ook aan de bezoekers bij je bedrijf. Een goede kop koffie is belangrijk. Maar met een slimme laadpaal bij kantoor maak je echt het verschil in klantenservice.

DN Laadpalen voor je bedrijf

 • Meer dan 7 jaar expert in duurzame installaties
 • Aanbieder van minimaal 4 verschillende merken
 • Wij zijn merkonafhankelijk, en selecteren op kwaliteit
 • Tevredenheidscheck na 2 weken
 • Levering en installatie binnen 6 weken
 • Installatie door ervaren monteurs in 1 dag
Lastig? Wij helpen je graag op weg. Vraag via onderstaande knop vrijblijvend advies op over de installatie van een laadpaal of wallbox aan huis of op de zaak.

 

De kosten als je je laadpaal laat installeren

De kosten voor het installeren van de laadpaal zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen de laadpaal en de meterkast. Wil je vooraf precies weten wat de installatiekosten worden, dan schouwen wij de situatie ter plekke en maken een offerte met een vaste prijs voor het installeren van de laadpaal. Deze schouw kost 169 euro inclusief btw.

Zelf schouwen kan ook. Wij geven je dan een indicatie van de installatiekosten en werken op basis van nacalculatie.

Voor verdere informatie en/of vragen neem dan contact met ons op door middel van onderstaande knop.