Terug naar het overzicht

Forse prijsverschillen bij elektrisch laden: 'Het is een jungle' | RTL Nieuws

12 juni 2023

De prijzen voor het opladen van je elektrische auto bij een openbare laadpaal kunnen enorm verschillen. Voor leaserijders maakt dat misschien, nog, niet zoveel uit, maar voor particulieren kan het behoorlijk in de papieren lopen.

Dat blijkt uit een analyse van Independer. Van de grote steden ben je voor laden aan een openbare laadpaal het goedkoopst uit in Den Haag. Daar kost een kilowatt uur (kWh) gemiddeld 0,27 euro. Rotterdam zit daar met een tarief van gemiddeld 0,29 euro niet ver vanaf. Maar in Amsterdam betaal je 0,40 euro per kilowatt uur en in Utrecht gemiddeld zelfs 0,59 euro. Dat is dus het dubbele van in Den Haag en Rotterdam.

Utrecht is, op Terschelling na (daar betaal je nog één eurocent meer), de duurste gemeente van ons land om te laden.

Scheelt 600 euro per jaar

Beter af ben je als je een elektrische auto hebt en woont in de gemeente Losser, Staphorst of West Maas en Waal. Daar leg je maar 0,25 euro per kilowattuur neer. Als je twee keer per maand je elektrische auto oplaadt aan een openbare laadpaal, dan ben je in de goedkoopste gemeenten per maand zo’n 50 euro minder kwijt dan in de duurste gemeenten.

Op jaarbasis is dat maar liefst 600 euro en dat zijn heel wat ijsjes.

Wilt u het volledige nieuwsbericht lezen? Klik dan op onderstaande knop

Laadpaal en zonnepanelen

Rij het voordeligst elektrisch door je laadpaal en zonnepanelen te combineren. Een laadpaal én zonnepanelen zijn beide goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Een laadpaal thuis is voordeliger dan laden bij een publieke laadpaal. Wek je zelf stroom op met zonnepanelen op je dak dan laad je vaak zelfs gratis. Je bespaart dubbelop, gooi maar vol dus die batterij.

Ons advies is om sowieso een eigen laadpaal aan huis te laten installeren. Met een laadpaal van DN Laadpalen ga je altijd met een opgeladen batterij op weg. Je hoeft dus nooit meer ’s avonds op zoek naar een publieke laadpaal die vrij is.

Kijk voor de beste laadpalen voor uw situatie in onze webshop.

Omrijden? Niet nodig met een laadpaal van DN Laadpalen!

Onze top 3 laadpalen