Terug naar het overzicht

Nieuw in Google Maps: geschikte laadpaal vinden en alvast je route beleven!

31 oktober 2023

Afgelopen donderdag vermelde het AD dat Google Maps het zoeken van een geschikte laadpaal makkelijker gaat maken. Voor meer informatie lees onderstaand bericht!

De weg vinden of de buurt verkennen via Google Maps wordt komende tijd nog wat makkelijker en leuker met een aantal nieuwe functies. Dat maakte het bedrijf afgelopen donderdag bekend. En voor wie elektrisch rijdt: de kaart toont sinds deze week ook of laadpalen in je buurt geschikt zijn voor jouw auto, de laadsnelheid en wanneer de paal voor het laatst gebruikt is.

De nieuwe opties van Google Maps zijn vanaf afgelopen week terug te vinden. Dit maakt het mogelijk om als een vogel in de lucht je uitgestippelde route te bekijken. Het is geen letterlijke weergave van de realiteit, maar een digitale weergave, opgeleukt met een overvliegende virtuele meeuw en een gesimuleerde wolkenpartij, aangepast aan de actuele weersomstandigheden.

De locaties van de laadpalen waren al langer te vinden op de kaart in Google Maps, maar vanaf afgelopen week vermelden ze ook of de oplader geschikt is voor jouw model elektrische auto, de laadsnelheid en wanneer de paal voor het laatst is gebruikt. Dit laatste is een belangrijke indicatie of de laadpaal nog werkzaam is of inmiddels buiten gebruik is. Met deze aanpassingen hoopt Google een eind te maken aan de laadpaalstress en actieradiusangst bij elektrische rijders.

Natuurlijk blijft het altijd makkelijk om een laadpaal aan huis te hebben voor eigen gebruik! Zie hier onze top 3.